Навчально-практичний семінар для вчителів фізичної культури області

11 лютого на базі Сумського державного університету за участю кафедри фізичного виховання і спорту відбувся навчально-практичний семінар для вчителів фізичної культури області. Захід організовано в рамках реалізації реформи «Нова українська школа» в освітній галузі «Фізична культура».

Організаторами семінару є Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Сумський державний університет, Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації спільно зі спортивними федераціями. Учасниками стали близько 60 осіб.

Як зазначив заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Андрій БОЛЯК, Сумський державний університет обрано місцем проведення семінару не випадково, адже тут приділяється особлива увага розвиту спорту й зібрана одна з найпотужніших спортивних баз в Україні.

Програма семінару передбачала теоретичну й практичну складові, у ході яких учасники ознайомилися із новаціями, що пропонує новий державний стандарт і нова модельна програма з фізичної культури для 5-6 класів, а також практичними заняттями з варіативних модулів: «Регбі», «Черлідинг»,

Директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Євген БАЖЕНКОВ підкреслив, що спортивна інфраструктура СумДУ просто вражає. І те, що вона постійно розбудовується й покращується – це великий внесок у розвиток фізичної культури і спорту нашої держави